Hvad er ABA?

ABA står for automatisk brandalarmanlæg? Men præcis hvad er det og hvad har det til formål?

Automatisk brandalarmanlæg (ABA-anlæg) har til formål at opdage en begyndende brand og at alamere brandvæsenet. ABA-anlæg er normalt baseret på røg- eller termodetektorer, som kan detektere tegn på brand på et tidligt tidspunkt.

Automatiske brandalarmanlæg har oftest automatisk alarmoverførsel til brandvæsenet, der altid rykker ud til alarmer fra automatiske brandalarmanlæg.

Brandalarmanlægget styrer ofte en række andre funktioner ud over selve alarmeringen.

Det kan f.eks være:

  • Varslingsanlæg
  • Dørlukningsanlæg
  • Brandventilationsanlæg

I nogle tilfælde kræver myndighederne, at der installeres et brandalarmanlæg. I andre tilfælde har bygningens ejer selv valgt at installere anlægget. Der er fire hovedårsager til installation af et automatisk brandalarmanlæg:

  • Anlægget kan være krævet af myndighederne, fordi det er foreskrevet i bygningsreglementet eller Tekniske forskrifter ("bygningsreglement" for brandfarlige virksomheder og oplag).
  • Anlægget kan være krævet af myndighederne som en særlig betingelse i byggetilladelsen eller som kompensation for andre krav i bygningsreglementet.
  • Anlægget kan være frivilligt installeret for at opnå rabat på brandforsikringspræmien.
  • Anlægget kan være frivilligt installeret for at opnå en bedre sikring af personer, værdier og bygninger.

Exit-Sound samarbejder med landets førende leverandører af automatiske brandalarmanlæg.

Kontakt os for mere info.

Exit Sound
Mandal Allé 6 
DK-5500 Middelfart
Tlf. +45 64410404 
e-mail info @ exit-sound.dk 

          Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.